Seminar: ‘Sturen in tijden van verandering’. De Participatiewet in de praktijk.

bannerwebSWOp donderdag 26 maart, van 12.30 uur tot 17.00 uur, bent u van harte welkom op het seminar ‘Sturen in tijden van verandering’ in het UniePlaza in Culemborg. In het programma komt de uitwerking van de Participatiewet voor sociale partners aan bod. De eerste 25 inschrijvers ontvangen het boek All@Work, een praktijkboek over de aanpak voor participeren naar vermogen.allatworkboekjpg

Tevens laten we u door middel van demo’s zien wat de effecten zijn van de Participatiewet voor de betekenis van data in de praktijk. Sprekers deze middag zijn:

Twitteren kan met #PWseminar2015

Participatiewet vraagt om een andere manier van werken

De Participatiewet vraagt om een andere inrichting van en omgang met de al aanwezige data. De gemeente is hierbij de regisseur en in verschillende uitvoeringsmodellen van sociale diensten en werkbedrijven wordt hier invulling aangegeven. Om de in de wet genoemde doelen te realiseren, is regionale samenwerking nodig waarin iedereen een bijdrage levert vanuit de eigen expertise. Hoe kunnen we de verschillende vormen van informatievoorziening organiseren en in beeld brengen? Hoe zijn we in staat integraal te sturen op de komende veranderingen? Solipsis levert expertise en begeleiding bij de beantwoording van deze vragen van de betrokken organisaties.

Meld u kosteloos aan 

Schrijf u in via onderstaand formulier. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per e-mail.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
  1111AA
 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl
 •  *

12.30 uur ontvangst met lunch

13.15 uur welkom & agenda door Wim J.N. Buitenhuis, dagvoorzitter

13.30 uur op weg naar een goed functionerende Participatiewet door Robert Capel

14.00 uur Gemeente Almere stuurt op resultaat door André Drenth

14.30 uur pauze

14.45 uur LANDER op koers in tijden van verandering door Herman Slijper

15.15 uur sturen op de Participatiewet in Rivierenland door Jan van de Sluis

15.35 uur afsluitend gesprek met de zaal onder leiding van Wim J.N. Buitenhuis

16.00 uur hapje & drankje

robertcapel

Robert Capel, organisatieadviseur
Capel Advies:

“Met alleen een nieuw organisatieharkje wordt niemand bemiddeld naar een baan. Hoog tijd om energie te stoppen in een effectief arbeidsontwikkelproces met ondersteunende data en systemen.”

andredrenth

André Drenth, Business Intelligence manager Gemeente Almere:

“Doordat wij integraal zijn gaan sturen bij de Gemeente Almere zijn we als organisatie slimmer geworden en is onze datakwaliteit verbeterd.”

Jan-van-de-Sluis

Jan van de Sluis, directeur LANDER werk & participatie:

“Het belangrijkste element van de Participatiewet, namelijk dat de mensen naar buiten moeten, is een zegen. Daar zijn we het zonder meer over eens als verbindend element voor iedereen.”

hermanslijper

Herman Slijper, coördinator planning & control LANDER werk & participatie:

“Standaardisering van de informatievoorziening binnen LANDER leidt tot transparantie en beter inzicht in ons aandelen. Uiteindelijk stelt het ons in staat meer te sturen op het behalen van onze doelstellingen.”

wim_buitenhuis

Wim J.N. Buitenhuis, directeur Solipsis b.v.:

“De Participatiewet vraagt om een nieuwe manier van werken. Uw managementstrategie wordt succesvol met
de juiste managementinformatie uit (cloud)oplossingen voor Business Intelligence, financial performance management en predictive analytics.”

Welkom bij UniePlaza!

UniePlaza, het volledige ‘green-built’ pand, is centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch en erg makkelijk bereikbaar per trein of met de auto en heeft meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid.

UniePlaza
Multatulilaan 12
4103 NM CULEMBORG
Tel. 0345 851 232

Vanuit Utrecht / Eindhoven / Den Bosch

A2 volgen, neem afslagnummer 13; Culemborg. U gaat de N320 op richting Culemborg;
Neem na 3 km de tweede afslag op de rotonde op de Provinciale weg (N320) richting Culemborg;
Neem na 1 km de eerste afslag op de rotonde op de Provinciale weg (N320) richting Culemborg. U rijdt onder het spoor door, na het spoor ziet u aan uw linkerhand UniePlaza liggen;
Neem na 1.9 km de derde afslag op de rotonde (de Rijksstraatweg);
Neem na 350 m de derde afslag op de rotonde (Multatulilaan). U rijdt vervolgens langs het zwembad en een school. U rijdt deze weg rechtuit. Aan het einde van de weg bent u bij UniePlaza.

Openbaar vervoer

Tussen Utrecht CS en Culemborg gaat in beide richtingen vier keer per uur een trein. Komend uit de richting Utrecht (of Den Bosch), verlaat u het perron via de Stationshal (trap naar beneden) naar buiten. Vervolgens gaat u naar rechts, u loopt parallel aan de spoorbaan (parallelweg Oost). Na ca. 800 meter ziet u UniePlaza aan uw linkerhand.