Voor transport en logistiek

Hoe blijft u met uw organisatie op het juiste spoor? Een belangrijk punt dat vraagt om goede informatie. Veel benodigde (stuur)gegevens zijn beschikbaar, maar de informatie over de prestaties van de organisatie ontbreekt.
In samenwerking met Bas Kooy Transport ontwikkelden we Vision (.pdf). Een betrouwbare, gebruikersvriendelijke en eenvoudig te installeren tool voor uw branche die het gebruik van Excel overbodig maakt.

Het idee is ontstaan om voor de branche Transport en Logistiek een standaard IBM Cognos Dashboard inclusief rapportages te ontwikkelen. Zodat u er met weinig inspanning gebruik van kan maken en u een set dashboards en rapportages tot uw beschikking heeft die naar wens zijn aan te passen. Samen met Bas Kooy van Bas Kooy Transport hebben we geïnventariseerd wat de informatiebehoefte is van de branche Transport en Logistiek. Op basis van de geïnventariseerde informatiebehoefte is een set van KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren) opgesteld. De set van KPI’s is een praktisch bruikbare set KPI’s waarbij getracht is te voorzien in de grootste gemene deler van de Transport en Logistiek branche. Uiteraard kan deze set altijd naar wens worden uitgebreid.

Overzicht KPI’s

Cashflow minus verplichtingen
Cashflow minus afschrijvingen
Rendement (omzet t.o.v. kosten en afschrijvingen)
Omzet per klantgroep/klantsoort
Omzet per chauffeur per gewerkt uur

Overzicht

Omzet vrachtwagen per km
Winst op charters
Bezettingsgraad
Omzet eigen vloot t.o.v. charters
Brandstofkosten per km

Overzicht rapporten

Naast de ontwikkelde dashboards krijgt de gebruiker van deze standaard oplossing de beschikking over een aantal rapportages. Bij het opstellen van de rapporten is getracht te voorzien in de grootste gemene deler van de Transport en Logistiek branche. Uiteraard kan deze set altijd naar wens worden uitgebreid en/of aangepast.

Management
Exploitatie Overzicht
Exploitatie Overzicht Totalen
Overzicht Relaties
Overzicht Urenadministratie

Audit
Overzicht IBM Cognos Autorisatie
Overzicht DWH Laadproces
Uitgevoerde rapporten details
Uitgevoerde rapporten historie

Meer informatie?

Sinds 1990 is Solipsis actief op het gebied van Performance Management. Binnen de sector Transport en Logistiek heeft zij onderzoek verricht en veel ervaring opgedaan. Onze gecertificeerde consultants kennen uw problematiek. U op weg helpen prestatiegericht te sturen op basis van een managementinformatiesysteem is ons dagelijks werk. We komen graag vrijblijvend bij u langs om Vision bij uw organisatie te laten zien.

transport en logistiek