Excelleren met Excel

Data of informatie?

Omzetgegevens, inkoopmarges, verkoopcijfers zijn allemaal inzichtelijk te maken. De manier waarop, heeft effect op de mate van uw succes. Met Excel heeft u een informatiesysteem opgebouwd dat de bedrijfsvoering ten goede komt. U legt er in veel gevallen bedrijfskritische data in vast. Formules (al dan niet zelf bedacht) zijn leidend.
Echter, de kans op een gebrek aan eenduidige datadefinities, het overnemen van foute berekeningen van de ene in de de andere Excelsheet en het veel tijd kwijt zijn aan consolidaties is groot. Excel – of elke andere kantoorapplicatie – is niet bedoeld voor analyses en rapportages. Sterker nog, ze zijn foutgevoelig!

Van foutgevoelig naar betrouwbaar: upgrade Excel!

Voor managementinformatie waar u op kunt vertrouwen heeft u een daartoe bedoeld managementinformatiesysteem (MIS) nodig. Een MIS legt geautomatiseerd een schil om uw bedrijfsdata en dus ook om programma’s als Excel. Een doordachte inrichting van dit systeem maakt dat u precies die informatie kunt beheren die u werkelijk nodig heeft. Razendsnel en altijd actueel.
Vanuit deze zorgvuldige en overzichtelijke rapportages kunt u gezamenlijk met uw collega’s dat doen wat belangrijk voor de organisatie is: vaststellen hoe het beter kan. Een MIS is dus een waardevolle, feitelijk onmisbare aanvulling op Excel voor iedere organisatie die slagvaardige, betrouwbare besluiten wil kunnen nemen in minder tijd.

Van noodzakelijk naar rendabel

Betrouwbare managementinformatie komt uit een managementinformatiesysteem dat is samengesteld op basis van KPI’s, ofwel uw afdeling- of bedrijfsdoelstellingen. Betrouwbare managementinformatie legt de basis voor goede besluitvorming en daarmee rendabele bedrijfsvoering. Solipsis heeft meer dan 10 jaar ervaring op dit specifieke gebied. Laat u informeren en adviseren. Neem contact op met een specialist naar keuze.